PROJELER

DERİ ÜRETİMDE MARKA

Projenin Öncelikli Alanı :

Deri sanayisinde ürün çeşitliliğini ve kalitesini artırmak, çalışmaların el işçiliği ve zanaatlarını artırmak, üretim tekniklerinin artırılması, marka ve kalite standartlarını yakalamak, yurtiçi ve yurtdışı pazarında yer almak.

Projenin Etkileyeceği Göstergeler :

-Toplam satış değeri
-Toplam sipariş miktarı
-Yurtiçi Satış Tutarı
-Yurtdışı satış tutarı
-Sürekli İstihdam
-Üretim Kapasitesi
-Üretim Miktarı
-Ürün Çeşidi Sayısı

Projenin Amaçları

Genel Amaçlar:
Erzurum organize sanayisinde bulunan tesisimizde deri üzerine yapılacak bütün ürün ve ürün çeşitlerini en kaliteli şekilde, sağlıklı ve güvenilir bir yol izleyerek marka yapmak ve Pazar sahasında yerimizi almak istiyoruz. Ürün çeşitlerimizde genişlik ve unutulmuş zanaatları modern üretimimizle buluşturmak istiyoruz

Özel Amaçlar:
-Unutulmuş deri işleme zanaatını tekrar canlandırıp, Erzurum’da deri işçiliğini ve buna bağlı olarak deri dabaklama tesislerini tekrar üretime teşvik etmek.
-Kaliteli ve güvenirliliği kazanmak.
-Ürün çeşidini geliştirmek.
-Yurtdışında da Pazar payını bulmak.

Nihai Yararlanıcı(lar)

-İstihdam Edilen Personelin Aileleri
-Ürünlerimiz pazarlama ve satış yapan personeller.
-Deri sanayisi ve deri dabaklama sanayileri.
-Makine ve ekipmanların alındığı firmalar.

Beklenen Sonuç(lar)

-Üretimdeki ekipmanlar ve makineler kalite standartlarına uygun temin edildi.
-Güvenilir, kaliteli, garantili ve sağlığa uygun üretim yapıldı.
-Çanta, kemer, cüzdan, dosya ve anahtarlık çeşitleri üretildi ve her üründe istenen kaliteye ulaşıldı.
-Ürünlerimizde istenen çeşitlilik ve siparişe dayalı üretim yapıldı.
-Üretim kapasitesi;

  • Çantada 10 adet/gün
  • Cüzdan 20 adet/gün
  • Dosya 30 adet/gün
  • Anahtarlık 50 adet/gün

 kapasitesine ulaşıldı.
-Çalışanlar yeteri derecede el becerilerini geliştirdiler.
-Kalite kontrol departmanı oluşturuldu.
-Projemize Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının desteği ve firmamızın finansal katkısının görünürlüğünü sağlandı.
-OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgeleri alındı.

Temel Faaliyet(ler)

1.Ön Hazırlık Faaliyetleri
2.Satın alma Faaliyetleri
3.Makine-Ekipmanların Kurulumu ve Deneme Üretimi
4.Personel İstihdamı ve Eğitim Faaliyetleri
5.OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sisteminin belgelendirilmesi
6.Pazarlama Faaliyetleri
7.Görünürlük Faaliyetler
8.Değerlendirme ve Kapanış

GIDA SEKTÖRÜNDE BİR İLK

Projenin Öncelikli Alanı :

Tarıma dayalı sanayi dahil olmak üzere imalat sanayi sektöründe ürün çeşitliliğinin ve üretim kapasitesinin artırılması, markalaşmanın ve kalite standardizasyonunun sağlanması, etkin pazarlama tekniklerinin kullanılması, çalışanların niteliğinin
geliştirilmesi

Projenin Etkileyeceği Göstergeler :

-Toplam Üretim Değeri
-Yurt İçi Satış Tutarı
-Sürekli İstihdam
-Üretim Kapasitesi
-Üretim Miktarı
-Ürün Çeşidi Sayısı

Proje Süresi :

9 Ay

Projenin Amaçları :

Genel Amaçlar:
Erzurum Uzundere de bulunan tesisimizin üretim hattını modern makine ve ekipmanlar ile genişleterek , ''Uzundere'' markasının bilinirliliğini artırmak istiyoruz. Mevcut ürünümüz dut pekmezinin yanı sıra ürün çeşitliğini artırmak için pestil, köme ile yöresel meyvelerimizin reçelleri ve marmelatlarını da üreterek ürün yelpazemizi genişletmek amacındayız. Böylelikle rekabet gücümüz ve pazar payımızda genişleyecektir.
 

Özel Amaçlar:
-Geleneksel pekmez üretim hattını yenileyerek modern ve teknolojik üretime geçmek
-2 çeşit dut pekmezi üretmek ( Kuru dut pekmezi, yaş dut
pekmezi) 
-Dut pekmezinin yanı sıra köme, pestil, reçel ve marmelat
üretimine de geçmek
-1000 kg/gün kapasiteye ulaşmak
-Hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun üretim gerçekleştirmek
-ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemine göre üretim
yapmak
-Erzurum’daki marketlere ürün verebilmek.
-OHSAS 18001 İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetim Sistemi Kurmak ve Belgelendirmek

Nihai Yararlanıcı(lar) :

-İstihdam Edilen Personelin Aileleri
-Bölgede yaşayan halk
-Ürünlerimizin satışını yapan firmalarda çalışan personeller ve
aileleri
-Tedarikçilerimiz ,çiftçiler, köylüler
-Üretim sonucu oluşan posayı alan yem firmaları
-KUDAKA

Beklenen Sonuç(lar) :

-Üretim hattımız modern makine ekipmanlar ile donatıldı.
-Güvenilir, sağlıklı, standart kaliteli üretim gerçekleştirildi.
-2 çeşit pekmez, köme ve pestil üretimi gerçekleştirildi.
-Organik dut pekmezi üretimi gerçekleştirildi.
-Reçel ve marmelat üretimi gerçekleştirildi.
-Üretim kapasitesi 1000kg/gün kapasiteye ulaşıldı.
-Ürün çeşitliliği arttığı için daha fazla müşteriye ulaşıldı, müşteri kapasitesi %100 arttı.
-Proje planlama, hazırlama ve uygulama deneyimi kazanıldı.
-Proje kapsamında yasal raporlama süreci gerçekleştirildi.
-Projemize Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının desteği ve firmamızın finansal katkısının görünürlüğü sağlandı. 
-Proje tanıtıldı.
-OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgeleri alındı.

Temel Faaliyet(ler) :

1.Ön Hazırlık Faaliyetleri
2.Satın alma Faaliyetleri
3.Makine-Ekipmanların Kurulumu ve Deneme Üretimi
4.Personel İstihdamı ve Eğitim Faaliyetleri
5.OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sisteminin belgelendirilmesi
6.Pazarlama Faaliyetleri
7.Görünürlük Faaliyetler
8.Değerlendirme ve Kapanış


E-BÜLTEN E-Bülten’ e kaydolun yeni projelerden tam zamanında haberiniz olsun.    
© 2016 ESKER - Murat Paşa Mahallesi Yenikapı Caddesi İştirakler Daire Başkanlığı Kat: 3 Yakutiye/ERZURUM